Kutatás-fejlesztés, prototípus

Üdvözöljük a CALMED Kft weboldalán!

CALMED INVEST Kft.

1191 Budapest

Attila utca 34.

Telefonszám: 291 5066

Faxszám: 291 0366

E-mail: office@calmed.hu

 

Elérhetőségünk:

Szövegdoboz: Humán egészségügyi és állatgyógyászati célra szolgáló vízkezelő és szolgáltató rendszer prototípusának fejlesztése

A projekt alapadatai:
Projekt azonosító: 2018-1.1.1-MKI-2018-00223
Igényelt támogatás: 37 662 152 Ft
Támogatás mértéke: 75,271734 %
A projekt költségvetése: 50 034 920 Ft
Projekt befejezése: 2019.11.30.

A projekt bemutatása:
A projekt során egy komplett orvostechnikai rendszer prototípusának kifejlesztése történt meg, beleértve a vázlatrajzokat, az ábrákat és folyamatábrákat, a műszaki tervezést és számításokat, az analitikus és számítógéppel támogatott szimulációkat, a rendszer külső-belső sematikus ábráját, a nulladik típusú áramlástani, fizikailag is megfogható modelljét, majd a teljes, tesztelhető rendszer összeállítását, valamint a tesztek, kutatások és vizsgálatok elvégzését, a prototípus szükséges módosításait és ezek implementációját, a szerelhetőségi és karbantarthatósági vizsgálatokat, az orvostechnikai minősítés tervezését és előzetes folyamatának összeállítását. A rendszer analitikus modellezésén és számításain túl egyes funkciók és folyamatok számítógépes modellezéssel és szimulációkkal is alátámasztásra kerültek. Anyag- és szerkezetvizsgálatok elvégzése, valamint mechanikai tesztek és vizsgálatok elvégzése is megtörtént az összeállított rendszeren és annak elemein.
Elvégzésre kerültek a szelepek, érzékelők, szűrők (szerviz körülmények közötti) száraz és nedves üzemű tesztelései, majd az éles tesztek során a műtői környezetben lezajló folyadékos tesztek is. Vizsgálatra és kiértékelésre kerültek a működési folyamatok, továbbá mérésre és elemzésre került a rendszer tartóssága, az áramlási stabilitás és a kívánt működési, kimeneti paramétereknek való megfelelés kiértékelésre került. A folyamattesztelésre háromféle módon is sor került: műtői környezetben, mesterséges labor környezetben, szimulációk és modellek alapján összeállított extrém körülmények között. 
A rendszerhez kialakításra kerültek a komplett erősáramú és gyengeáramú áramkörök, valamint a vezérlés is, amelynek egyedi funkció tervezése és programozása szintén egy elvégzett feladat volt a projekt során. A kiépített biztonsági és életvédelmi rendszerek, csakúgy, mint a vezérlő és szabályzó rendszerek saját tervek alapján, saját erőből valósultak meg, amelyek a tesztek során validálva lettek. 
A prototípus műtőben, kontrollált és felügyelt helyzetekben, de valós műtéti körülmények között is közel száz órát futott, amelyekről teszteredmények és kiértékelések születtek, illetve amelyek során néhány fejlesztési, módosítási javaslat is született. Ezen ötletek, igények, javaslatok egy része, amelyet piacképesnek és ésszerű keretek közt megvalósítatónak találtunk, a legutolsó változatba beépítése kerültek, ezzel téve felhasználóbaráttá és praktikussá a kifejlesztett berendezést.
A projekt eredményeinek kommunikációja érdekében, valamint a különböző szakterületek jobb megértése, igényeinek felmérése, illetve jövőbeni változásainak és működési feltételeinek megismerése érdekében szakmai rendezvényeken vettünk részt, mind Magyarországon, mind külföldi országokban. Eredetileg 4 hazai rendezésű szakmai konferencián terveztünk megjelenni, de ebből egy elmaradt, így végül 3 hazai konferencián tudtunk részt venni, továbbá 3 külföldi rendezvényen is részt vettünk. Ezek nemzeti és nemzetközi konferenciák voltak. 
Egy alkalommal egy nagy példányszámú országos napilapban is publikáltuk eredményeinket.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
1191 Budapest, Attila utca 34. hrsz. 162346/1.


A projekt a következő közreműködő szervezet támogatásával valósult meg:
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Cím: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: nkfialap@nkfih.gov.hu 
Infovonal: +36 1 795 9500
Honlap: https://nkfih.gov.hu/Termék leírás letöltés: