Fejlesztés, támogatás

Üdvözöljük a CALMED Group website weboldalán!

CALMED INVEST Kft.

1191 Budapest

Attila utca 34.

Telefonszám: 291 5066

Faxszám: 291 0366

E-mail: office@calmed.hu

 

Elérhetőségünk:

Szövegdoboz: „A Calmed Invest Kft 
versenyképességének növelése 
technológiai innováció révén”
A projekt alapadatai:
·	Projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2018-02958
·	Igényelt támogatás: 18 500 000 Ft
·	Támogatás mértéke: 50%
·	A projekt költségvetése: 37 000 000
·	Projekt tervezett befejezése: 2019.09.05.
A projekt bemutatása:
A GINOP-2.1.8-17-2018-02958 számú projekt keretében a vállalkozásunk tevékenységei között szereplő Orvosi eszköz gyártásának fejlesztése került megvalósításra. Társaságunk orvosi műszerek kutatás-fejlesztésével, egészségügyi optikai és endoszkópos eszközök fejlesztésével, gyártásával, szervizelésével és kereskedelmével is foglalkozik. 
Fejlesztésünk célja volt, hogy a jelenlegi manuális munkafolyamatainkat gépesítsük, a termék kínálatunkat, valamint fajta- és típusválasztékunkat pedig a pontosabb, precízebb eljárásoknak köszönhetően szélesítsük. A projekt keretében beszerzett eszközök segítségével ennek megvalósítása sikerrel járt. Elmondható, hogy fejlesztésünkkel jobb minőségű termékeket hoztunk létre, továbbá hatékonyabb munkavégzésre is lehetőségünk lett a gépesítést gyártási folyamatba illesztésével, ami vállalkozásunk versenyképességének növekedéséhez vezet.
A projekt keretében beszerzésre került eszközök:
1. KCT-W200F típusú lézerhegesztő
2. ECO-532 típusú CNC megmunkáló berendezés
3. Samsung H60 ultrahangos pozícionáló berendezés
Mind három eszköz elengedhetetlen a pontosabb, precízebb eljárások megvalósítása folyamán, illetve a sorozatgyártásánál. 
A lézeres berendezéssel precíziós vágások végezhetők és ugyanilyen mikrométeres pontosságú alkatrész összehegesztés valósítható meg. A jelenlegi manuális folyamatokhoz képest nagyságrenddel pontosabb vágások és varratok készíthetők a lézeres berendezéssel, ami által gyártási folyamataink minősége javul.
A különböző alkatrészek gyártásához és megmunkálásához, az összeszerelések előkészítéséhez a CNC munkaállomás jelent megoldást. Ez garantálja a sorozatgyártást, a nagyobb darabszámot és a mostani félmanuális gyártáshoz képest a nagyságrenddel pontosabb illesztést, valamint a háromszor nagyobb termelékenységet, aminek köszönhetően versenyképességünk és hatékonyságunk javul. A jelenlegi kézi gyártás automatizálhatóbb és digitalizálható. 
Az ultrahangos pozícionáló berendezéssel a flexibilis vaszkuláris tartozékok méretezése és a szervezeten belüli hálózatok feltérképezése és a görbületek pontos megállapítása valósul meg. A gyártáshoz szükséges adatok begyűjtése, illetve a gyártás közben a pontos méretezés és illesztés ultrahang vagy röntgen vezérlés alatt történhet. Ezen folyamatok elvégzéséhez került sor az ultrahang berendezés beszerzésére. 
A projekt megvalósulásának helyszíne:
3360 Heves, Egri út 26. hrsz.: 735
A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Pénzügyminisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu  
Infovonal: 06 1 896-0000 
Honlap: www.palyazat.gov.hu

Szövegdoboz: „Kapacitásbővítő beruházás 
A Calmed Invest Kft-nél”
A projekt alapadatai:
·	Projekt azonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-00004
·	Igényelt támogatás: 16 455 000 Ft
·	Támogatás mértéke: 50%
·	A projekt költségvetése: 32 910 000
·	Projekt tervezett befejezése: 2018.06.26.
A projekt bemutatása:
Cégcsoportunk főbb területei közé tartozik a műtéti tornyok kórházak részére, inkontinencia kezelő készülékek, fájdalomcsökkentő és izomstimuláló készülékek és szépség fitnesz termékek kereskedelmi.  Gyártási tevékenységünk során pedig urológiai rendszerek gyártását végezzük. Vállalkozásunk az utóbbi években önerőből kifejlesztett néhány műtői és szakorvosi környezetben, a műtétek során használatos terméket, berendezést. Ebből az egyik a hiányszámba menő urológiai rendszer. A működő alaprendszer és a rendelkezésre álló tervek alapján megvalósítandó moduláris bővítések legoptimálisabb és leghatékonyabb megvalósítása, valamint a maximális betegbiztonság szem előtt tartása érdekében szükséges a rendszer fejlesztéseit és különös tekintettel a modulok funkcionális megfelelősségét tesztelni. A tesztelési folyamatnak, amely alapja a rendszer fejlesztésének, összesen 3 része van a fejlesztésnek, amely gyártási kapacitásunk tesztfázisához tartozik: 1. endoszkópos munkaállomás (a megjelenítéshez szükséges kameravezérlő, kamerafej, monitor, fényforrás, endoszkópos állvány) 2. endoszkópos optikák és tartozékaik (különféle méretű endoszkóp optikák, endoszkópos trokárok, flexibilis fénykábelek stb.) 3. szimulációs környezet és ellenőrző műszerek (egyedi vizsgálóberendezés humánmodellel, vizsgáló eszközök, endoszkópos pumpa, endoszkópos nagyfrekvenciás készülék.) A telephelyen végezhető tesztek eredményeképpen a fejlesztési idő minden egyes modul esetében rövidül, továbbá számos teszt, termékfejlesztés a saját tesztkörnyezetben akár párhuzamosan is elvégezhető, amely még ennél is jelentősebb időmegtakarítást eredményez és a késztermék értékesítését jelentősen előrébb hozza.
A projekt megvalósulásának helyszíne:
3360 Heves, Egri út 26. hrsz.: 735
A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu  
Infovonal: 06 40 200-617 
Honlap: www.palyazat.gov.hu